پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز چهارشنبه ، 1404/02/17

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

ارتباط سازنده باعث رضایت، شادمانی، اعتماد به نفس و بهبود سلامت روانی افراد می شود.

ارتباط سازنده باعث رضایت، شادمانی، اعتماد به نفس  و بهبود سلامت روانی افراد می شود.


 به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج،دکتر محمد ملک زاده گفت:


چگونه با دیگران ارتباطی موثر و سازنده داشته باشیم.


توانایی برقراری ارتباط موثر و سازنده یکی از مهارتهای اساسی و مورد نیاز در زندگی می باشد. تحقیقات نشان داده است که یکی از ویژگیهای افراد موفق توانمندی در برقراری ارتباط موثر با دیگران می باشد.


تعریف ارتباط:


دکتری روانشناسی سلامت اضافه کرد: ارتباط فرآیندی است، که در آن اطلاعات، افکار و احساسات از طریق صحبت کردن، نوشتن و یا زبان بدن بین دو نفر یا بیشتر رد و بدل می شود.


وی ادامه داد: ارتباط موثر زمانی رخ می دهد که، مطلب انتقال داده شده از سمت طرف دریافت کننده درک شده باشد. برقراری ارتباط موثر می تواند منجر به کسب اطلاعات یا  تغییر رفتار و یا رسیدن به یک درک مشترک گردد.


عضو هیأت علمی دانشگاه خاطر نشان کرد:نتنتدر واقع در یک ارتباط موثر  افراد به گونه ای عمل می کند که علاوه بر اینکه خودش به خواسته هایش می رسد، فرد یا افراد مقابل نیز به خواسته هایشان رسیده و هر دو طرف احساس رضایت دارند.


اهمیت برقراری ارتباط موثر


وی تصریح کرد: 75 درصد از اوقات زندگي ما صرف ارتباط مي شود و در عصر ارتباطات برنده واقعی كسي است كه بتواند ارتباط موثر برقرار كند و داشتن مهارت ارتباطي خوب باعث ایجاد روابط سالم و رضايت بخشي  با ديگران می باشد.


دکتر ملک زاده افزود: وقتی شما مهارت ارتباط موثر بین فردی خوبی داشته باشید، آن وقت در خانواده، در محیط کار و در تعامل با دیگران راحت‌تر خواهید بود.


استادیار دانشگاه علوم پزشکی ادمه داد:در زندگی روزمره خیلی از افراد، متاسفانه زوجین نمی توانند با همدیگر رابطه موثری داشته باشند.  فقدان این مهارت رابطه والدین و فرزندان را نیز تحت تاثیرات منفی خود قرار می دهد. بطوری که به دلیل فقدان مهارت ارتباطی لازم، روابطی بدون صمیمیت و خشک بر خانواده حاکم می گردد.


وی اضافه کرد: می توان گفت در جایی که مهارت های ارتباطی وجود ندارد، عشق میان همسران، دوستان، والدین و فرزندان به مقدار زیادی کاهش می یابد.


 دکتری روانشناسی سلامت تصریح کرد: از طرف ديگر مها رت هاي ارتباطي ضعيف مي تواند به گونه اي باشد كه به سوء تفاهمات و احساسات منفي منجر شود .


دکتر ملک زاده خاطر نشان کرد: در نهایت مهارت برقراري ارتباط موثر يكي از پيش بيني كننده هاي سلامت می باشد به این معنی که افراد که از مهارت برقراری ارتباط موثربرخوردار هستند از سلامت روانی بهتری برخوردارند.


سه اصل مهم در برقراری ارتباط


 وی افزود: سه اصل مهم در برقراری ارتباط و درهنگام درخواست از دیگران و یا رد درخواست کسی:


1. محترمانه بودن: رعایت احترام طرف مقابل – احترام کلامی و استفاده از لغات و کلمات محترمانه و محبت آمیز – داشتن قصد و نیت خیرخواهانه و دوری از تمسخر و یا تحقیر طرف مقابل


عضو هیأت علمی دانشگاه اضافه کرد: در یک ارتباط  سازنده هر دو طرف، تحت هر شرایطی باید احترام طرف مقابل را رعایت نمایند. این اولین و مهمترین اصل در ایجاد رابطه است. روابطی که با قصد و نیت نفع یک طرفه و شخصی ، زیاده خواهی ، کلاهبرداری و اغفال دیگران صورت گیرد مطمئنا نه تنها موثر و سازنده نیست بلکه آثار تخریبی و سوء تفاهمات زیادی را نیز به بار خواهد آورد.


2. قاطعانه بودن: گفتن احساسات درونی خود بدون هیچگونه اضطراب همراه با لحنی ملایم و محترمانه – بدون نگرانی حرف خود را زدن.


وی ادامه داد:قاطعانه بودن در رابطه بدین معناست که افراد با رعایت احترام کامل و بدون هیچگونه ترس و یا اضطرابی حرف دل خود را بزنند و احساسات قلبی خود را به راحتی ابراز کنند. در یک رابطه مسلما افراد انتظارات متفاوتی دارند، موافقتها و مخالفتهایی صورت می گیرد، اختلاف نظر و تفاوت در سلیقه ها امری است کاملا بدیهی.


استادیار دانشگاه گفت: بنابراین در چنین شرایطی هر دو طرف رابطه باید آزاد باشند به اختلافات و راه حلهای احتمالی آن اشاره کنند. گفتن نظرات و ابراز احساسات درونی با رعایت احترام متقابل در رسیدن به اهداف مشترک کمک کننده و سازنده است.


3. منصفانه بودن :


دکتر ملک زاده تصریح کرد:  منصفانه بودن بدین معناست که جهت برقراری یک ارتباط موثر لازمست هر دو طرف موقعیت و شرایط همدیگر را درک کرده و ارتباط در شرایطی متعادل و هم سطح صورت گیرد. و هر کاری که انجام می دهیم، منجر به ضایع شدن حق کسی نشود.


وی خاطرنشان کرد: مهارت ارتباط موثر تعیین می‌کند که دیگران شما را چگونه تصور می‌کنند. یک ارتباط موثر شامل بیان واضح  خواسته ها و انتظارات خود، توجه کامل و گوش کردن فعال و به دیگران در ارتباطات می باشد.


 عضو هیأت علمی دانشگاه افزود: در ارتباطی که سه اصل فوق رعایت شود مسلما رفتارهای نابالغ مثل قهر کردن و یا پرخاشگری صورت نخواهد گرفت و در نهایت هر دو طرف پس از ابراز خرسندی و رضایت قلبی خود ارتباط را پایان می دهند.


وی اضافه کرد: چنین ارتباطی باعث می شود افراد به اهداف خود نزدیک شده و این رضایت و شادمانی به ارتقاء اعتماد به نفس اشخاص و بهبود سلامت روانی آنها کمک می کند.3